معرفی انواع استرینر یا صافی و کاربرد آن ها
انواع مختلفی از استرینرها وجود دارند، هر کدام برای کاربردهای خاص خود طراحی شدهاند. در ادامه، به معرفی چند نوع رایج از انواع استرینر ها می پردازیم. نوع استرینری که انتخاب میکنید، به شرایط محیطی، سیستم پایپینگ و یا مورد استفاده خاص شما بستگی دارد.
انواع استرینر یا صافی صنعتی
- استرینر نوع T یا T-Type Strainer
- استرینر نوع Y یا Y-Type Strainer
- استرینر نوع T یا T-Type Strainer
- استرینر مخروطی Conical strainer
- استرینر کاهنده (Reducing Strainers)
- استرینر میکرونیک Micronics Strainers
- استرینر دوبکس یا دوقلو – Duplex strainer
- استرینر مغناطیسی Magnetic strainer
- استرینر ژاکت دار (Jacketed Strainers)
- استرینر سیکلون سپراتور یا جداساز سیکونی CYCLONE SEPARATOR
- استرینر با برس روتاری و ساکشن دیفیوزر Rotary Brush Strainer with Suction Diffuser
- استرینر سبدی با ظرفیت بالا (Large Capacity Basket Strainers)
انواع استرینر ها، تجهیزاتی هستند که برای حفظ کیفیت جریان مایعات در لولهها و تجهیزات پایپینگ استفاده میشوند. دو نوع اصلی استرینر تی (T-strainer) و استرینر سبدی (Basket strainer) هستند.
انواع استرینر تی (T-strainer) به شکل حرف تی طراحی شده و دارای دو دریچه ورودی و خروجی میباشد. در این نوع استرینر، فیلتر به صورت یک صفحه مسطح در داخل دریچه ورودی قرار دارد و مایعات از آن عبور میکنند. این نوع استرینر به دلیل ساختار ساده و کارآیی بالا برای کاربردهای کوچک و متوسط مناسب است.
انواع استرینر سبدی (Basket strainer) نیز در ساختار خود دارای یک سبد فیلتر قابل تعویض است که در داخل یک دریچه قرار دارد. این نوع استرینر برای کاربردهای بزرگتر و مایعات با ذرات بزرگتر مناسب است. این استرینرها میتوانند به صورت عمودی یا افقی نصب شوند و میتوان در صورت نیاز، سبد فیلتر را تعویض کرد.
به طور کلی، انتخاب انواع استرینر یا شیر صافی مناسب باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری انجام شود. استرینر T برای کاربردهای کوچک و متوسط و استرینر سبدی برای کاربردهای بزرگتر و مایعات با ذرات بزرگتر مناسب هستند.
استرینر نوع Y یا Y-Type Strainer
استرینر نوع Y (Y-strainer) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حفظ کیفیت جریان مایعات در لولهها و تجهیزات پایپینگ استفاده میشود. این نوع استرینر، دارای شکلی مشابه حرف Y است و دارای یک دریچه ورودی و یک دریچه خروجی میباشد.
فیلتر در این نوع استرینر، به صورت یک صفحهی مسطح یا یک مشبک درون دریچه ورودی قرار دارد که مایع از آن عبور میکند و ذرات جامد و زبالهها را به خود میگیرد. در اینجا مایع از جایی که دریچه ورودی به دریچه خروجی منتقل میشود، از خارج از فیلتر عبور میکند.
استرینر نوع Y برای کاربردهای متوسط تا بزرگ مناسب است و میتواند در انواع مختلف مواد ساخته شود، از جمله فولاد ضد زنگ، آلیاژهای مس و برنج و پلاستیک. همچنین، این استرینرها میتوانند با انواع مشهای مختلفی از جمله مشهای فولادی، مشهای پلاستیکی و مشهای از جنس استیل ضد زنگ تهیه شوند.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. انواع استرینر نوع Y برای کاربردهای متوسط تا بزرگ و مایعات با ذرات کوچک تر مناسب است.
استرینر دوبکس یا دوقلو – Duplex strainer
استرینر دوبکس یا دوقلو (Duplex strainer) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حفظ کیفیت جریان مایعات در لولهها و تجهیزات پایپینگ با دبی بالا و الزام به تعویض فیلتر، مورد استفاده قرار میگیرد. این استرینر دارای دو دریچه ورودی و دو دریچه خروجی است و دو فیلتر داخلی قرار دارد که به صورت نوبتی کار میکنند.
در این نوع استرینر، یکی از فیلترها در حال استفاده است و دیگری در حال تعویض میباشد. وقتی که فیلتر در حال استفاده به حد نصاب خود برسد، شیری باز میشود تا جریان مایع از فیلتر استفادهشده به فیلتر جدید تغییر مسیر دهد. در ادامه، فیلتر استفادهشده تعویض میشود و دوباره فرایند شروع میشود.
استرینر دوبکس برای کاربردهایی که نیاز به توقف کمتری دارند و الزام به تعویض فیلتر برای حفظ کیفیت جریان مایعات دارند، مناسب است. این نوع استرینر برای استفاده در سیستمهای صنعتی، تاسیسات حفاری، سیستمهای خنککننده و غیره مناسب است.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر دوبکس برای کاربردهایی که نیاز به توقف کمتری دارند و الزام به تعویض فیلتر برای حفظ کیفیت جریان مایعات دارند، مناسب است.
استرینر مخروطی Conical strainer
استرینر مخروطی یا استرینر موقت (Temporary strainer) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حفظ کیفیت جریان مایعات در لولهها و تجهیزات پایپینگ در مواردی که نیاز به تعویض فیلتر دائمی نیست، استفاده میشود. این نوع استرینر، شکل مخروطی دارد و در نقطهای در لولهها قرار میگیرد.
فیلتر در این نوع استرینر موقت، به صورت یک مشبک یا صفحهی مسطح در داخل مخروط قرار دارد که مایع از آن عبور میکند و ذرات جامد و زبالهها را به خود میگیرد. استفاده از استرینر موقت باعث میشود که از توقف کوتاهی در جریان مایع برای تعویض فیلتر دائمی جلوگیری شود.
استرینر موقت برای کاربردهایی که نیاز به تعویض فیلتر دائمی نیست، مانند تعمیرات و نگهداری، مناسب است. این نوع استرینر، به دلیل طراحی ساده و قابلیت نصب و استفاده آسان، در بسیاری از صنایع، تاسیسات و سیستمهای جریان مایعات استفاده میشود.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر مخروطی یا موقت، برای کاربردهایی که نیاز به تعویض فیلتر دائمی نیست، مناسب است و به دلیل سادگی طراحی و قابلیت نصب و استفاده آسان، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
استرینر مغناطیسی Magnetic strainer
استرینر مغناطیسی (Magnetic strainer) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حفظ کیفیت جریان مایعات در لولهها و تجهیزات پایپینگ با ذرات فلزی و ذرات ریز مغناطیسی، استفاده میشود. این نوع استرینر، با استفاده از یک قوس مغناطیسی، ذرات فلزی و ریز مغناطیسی را از جریان مایعات جدا میکند.
در استرینر مغناطیسی، قوس مغناطیسی در داخل لولهها و تجهیزات پایپینگ قرار میگیرد. مایع از داخل قوس عبور میکند و ذرات فلزی و ریز مغناطیسی به دلیل جاذبه مغناطیسی، به قوس مغناطیسی چسبیده و از جریان مایعات جدا میشوند.
استرینر مغناطیسی برای کاربردهایی که نیاز به حذف ذرات فلزی و ریز مغناطیسی از جریان مایعات دارند، مناسب است. این نوع استرینر، برای استفاده در سیستمهای صنعتی، تاسیسات حفاری، سیستمهای خنککننده و غیره مناسب است.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر مغناطیسی برای حذف ذرات فلزی و ریز مغناطیسی از جریان مایعات مناسب است و در بسیاری از صنایع، تاسیسات و سیستمهای جریان مایعات استفاده میشود.
استرینر سیکلون سپراتور یا جداساز سیکونی CYCLONE SEPARATOR
استرینر سیکلون سپراتور یا جداساز سیکونی (Cyclone separator) یک تجهیز فیلترینگ است که برای جداسازی ذرات جامد از جریان گاز یا مایع، استفاده میشود. این تجهیز به شکل یک استرینر سیکلونی طراحی شده است و قادر است ذرات جامد را با استفاده از اصطکاک و دوران، از جریان مایعات یا گازها جدا کند.
در استرینر سیکلونی، جریان گاز یا مایع از قسمت بالای دستگاه وارد میشود و در طول این مسیر به چرخش درآمده و منجر به جداسازی ذرات جامد میگردد. ذرات جامد بر اثر اصطکاک و دوران به دیوارهی سیکلون تکیه میکنند و به دلیل تغییر مسیر جریان، از جریان جدا میشوند. در نهایت، ذرات جامد با استفاده از یک شیر خروجی، از دستگاه خارج میشوند و جریان گاز یا مایع خالص از سمت پایین دستگاه خارج میشود.
استرینر سیکلونی برای کاربردهایی که نیاز به جداسازی ذرات جامد از جریان گاز یا مایع دارند، مناسب است. این نوع استرینر، برای استفاده در صنایع مختلف مانند صنایع نفت و گاز، صنایع شیمیایی، تاسیسات حرارتی و غیره مناسب است.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع یا گاز، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر سیکلونی برای جداسازی ذرات جامد از جریان گاز یا مایع مناسب است و در بسیاری از صنایع، تاسیسات و سیستمهای جریان مایعات استفاده میشود.
استرینر با برس روتاری و ساکشن دیفیوزر Rotary Brush Strainer with Suction Diffuser
استرینر با برس روتاری و ساکشن دیفیوزر (Rotary Brush Strainer with Suction Diffuser) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حذف ذرات جامد و رسوبات از جریان مایعات، استفاده میشود. این نوع استرینر از یک برس روتاری برای جداسازی ذرات با استفاده از اصطکاک و یک ساکشن دیفیوزر برای جذب جریان مایعات استفاده میکند.
در استرینر با برس روتاری، برس روتاری در داخل یک محفظه قرار دارد و با چرخش به دور از دیوارهی محفظه، ذرات جامد و رسوبات را جدا میکند. در این نوع استرینر، ساکشن دیفیوزر نیز در قسمت پایین دستگاه قرار دارد و با جذب جریان مایعات از طریق یک مخزن، جریان را به داخل محفظه هدایت میکند. در نهایت، ذرات جامد و رسوبات با استفاده از یک شیر خروجی، از دستگاه خارج میشوند و جریان خالص از سمت بالای دستگاه خارج میشود.
استرینر با برس روتاری و ساکشن دیفیوزر برای کاربردهایی که نیاز به جداسازی ذرات جامد و رسوبات از جریان مایعات دارند، مناسب است. این نوع استرینر، برای استفاده در صنایع مختلف مانند صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، تاسیسات حرارتی و غیره مناسب است.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر با برس روتاری و ساکشن دیفیوزر برای حذف ذرات جامد و رسوبات از جریان مایعات مناسب است و در بسیاری از صنایع، تاسیسات و سیستمهای جریان مایعات استفاده میشود.
استرینر سبدی با ظرفیت بالا (Large Capacity Basket Strainers)
استرینر سبدی با ظرفیت بالا (Large Capacity Basket Strainers) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حذف ذرات جامد و رسوبات از جریان مایعات با حجم بالا، استفاده میشود. این نوع استرینر از یک سبد فیلتر سیمی برای جداسازی ذرات استفاده میکند.
در استرینر سبدی با ظرفیت بالا، جریان مایع از یک سبد فیلتر سیمی عبور میکند. این سبد فیلتر دارای دو بخش است که بخش اول دارای مش باز و بخش دوم دارای مش بسته است. با عبور جریان از بخش باز، ذرات جامد بزرگتر از اندازهی مش سبد فیلتر را جدا میکند و با عبور جریان از بخش بسته، ذرات جامد کوچکتر را نیز جدا میکند. در نتیجه، تمامی ذرات جامد با استفاده از سبد فیلتر سیمی جدا میشوند.
استرینر سبدی با ظرفیت بالا برای جریانهای مایع با حجم بالا مناسب است و در بسیاری از صنایع مانند صنایع شیمیایی، صنایع نفت و گاز، تاسیسات حرارتی و غیره استفاده میشود. برای انتخاب استرینر مناسب، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد.
استرینر سبدی با ظرفیت بالا به دلیل قابلیت حذف ذرات جامد با اندازههای مختلف و قابلیت استفاده در جریانهای مایع با حجم بالا، از مزایای بسیاری برخوردار است. همچنین این نوع استرینر با طراحی ساده و قابلیت تعویض سبد فیلتر، به راحتی قابل نگهداری و تعمیر است.
استرینر ژاکت دار (Jacketed Strainers)
استرینر ژاکت دار (Jacketed Strainers) یک تجهیز فیلترینگ است که برای حذف ذرات جامد و رسوبات از جریان مایعات با دمای بالا، استفاده میشود. این نوع استرینر دارای یک پوشش دو جداره است که امکان گرمایش یا خنک کردن جریان مایع را فراهم میکند.
در استرینر ژاکت دار، جریان مایع ابتدا از یک سبد فیلتر عبور میکند. سپس، جریان مایع به وسیلهی یک ژاکت حرارتی، که در دور سطح داخلی پوشش دو جداره قرار دارد، گرم یا خنک میشود. در نهایت، جریان مایع از داخل پوشش دو جداره خارج میشود.
استرینر ژاکت دار برای جریانهای مایع با دمای بالا و یا نیاز به گرمایش یا خنک کردن جریان مایعات مناسب است و در بسیاری از صنایع مانند صنایع شیمیایی، صنایع نفت و گاز، تاسیسات حرارتی و غیره استفاده میشود.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر ژاکت دار به دلیل قابلیت گرمایش و خنک کردن جریان مایعات و حذف ذرات جامد از جریان با دمای بالا، از مزایای بسیاری برخوردار است. همچنین این نوع استرینر با توجه به طراحی پوشش دو جداره، به راحتی قابل نگهداری و تعمیر است.
استرینر میکرونیک (Micronics Strainers)
استرینر میکرونیک (Micronics Strainers) یک نوع استرینر فیلترینگ است که برای حذف ذرات جامد با اندازهی بسیار کوچک از جریان مایعات استفاده میشود. این نوع استرینر از ممبرین های میکرونیک برای فیلترینگ استفاده میکند.
در استرینر میکرونیک، جریان مایع از یک ممبرین میکرونیک عبور میکند. ممبرین میکرونیک دقیقاً مانند فیلتر کاغذی عمل میکند، با این تفاوت که اندازهی منافذ آن بسیار کوچک است و میتواند ذرات جامدی با اندازهی حدود ۰.۱ میکرون را جدا کند. در نتیجه، تمامی ذرات جامد با استفاده از ممبرین میکرونیک جدا میشوند.
میکرو استرینر برای جریانهای مایع با حجم کم و نیاز به حذف ذرات جامد با اندازهی کوچک مناسب است و در بسیاری از صنایع مانند صنایع الکترونیک، پزشکی، غذایی و غیره استفاده میشود.
برای انتخاب انواع استرینر، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر میکرونیک به دلیل عملکرد فوقالعاده در حذف ذرات جامد با اندازهی بسیار کوچک، از مزایای بسیاری برخوردار است. همچنین این نوع استرینر با توجه به طراحی ساده ممبرین میکرونیک، به راحتی قابل نگهداری و تعمیر است.
جهت مطالعه و آشنایی بیشتر با دیسک فیلتر یا میکرو استرینر
استرینر کاهنده (Reducing Strainers)
استرینر کاهنده (Reducing Strainers) یک نوع استرینر فیلترینگ است که برای کاهش اندازهی جریان مایعات و حذف ذرات جامد از آنها استفاده میشود. این نوع استرینر دارای درز سوپاپی است که میتواند اندازهی لوله را کاهش دهد.
در استرینر کاهنده، جریان مایع ابتدا از یک سبد فیلتر عبور میکند. سپس، جریان مایع به وسیلهی درز سوپاپی کاهش یافته و در نهایت از داخل سبد فیلتر خارج میشود. در حین عبور جریان مایع از درز سوپاپی، ذرات جامد بزرگتر از اندازهی درز جدا میشوند.
استرینر کاهنده برای جریانهای مایع با فشار بالا و نیاز به کاهش اندازهی جریان مناسب است و در بسیاری از صنایع مانند صنایع شیمیایی، صنایع نفت و گاز، تاسیسات حرارتی و غیره استفاده میشود.
برای انتخاب انواع استرینر مناسب، باید با توجه به نوع مایع، ظرفیت جریان، فشار، اندازه لوله و شرایط کاربری، نوع استرینر مناسب را انتخاب کرد. استرینر کاهنده به دلیل قابلیت کاهش فشار در جریان مایعات، حذف ذرات جامد و کاهش اندازهی جریان، از مزایای بسیاری برخوردار است. همچنین این نوع استرینر با توجه به طراحی ساده درز سوپاپی، به راحتی قابل نگهداری و تعمیر است.
انواع استرینر پترو آرتان پارت
صافی یا انواع استرینر، برای جلوگیری از ورود ذرات جامد به پمپ ها و تجهیزات حساس روی خطوط سرویس ورودی به این تجهیزات بسته می شود. در خطوط انتقال نفت، آب، روغن، گاز، هوا، بخار و غیره، درون این سیال ها زنگ زدگی یا ذرات خارجی مختلف وجود دارد که می تواند باعث آسیب به خط لوله و شیرآلات شود. به همین جهت برای جلوگیری از آسیب دیدگی و مختل شدن خط از صافی استفاده می شود، که با جداسازی ذرات معلق و فیلتر کردن آنها، محافظت از خطوط انتقال را به خوبی انجام می دهند.
انواع استرینر یا شیرهای صافی در انواع جوشی و رزوه ای در سایز های 2/1 تا 64 اینچ و در مدل های Basket Type (سبدی)، T Type ،Y Type و Conical(مخروطی) با انواع متریال تولید می گردند.
لازم به ذکر است این محصول تولیدی شرکت پترو آرتان پارت در لیست بلند ورزات نفت(MOP) و وندورلیست صنایع ملی پتروشیمی(NPC) مورد تایید واقع شده است. جهت بررسی ویژگی ها و مشخصات آن به کاتالوگ ها مراجعه فرمایید.
خرید انواع استرینر یا صافی
برای خرید انواع استرینر برای سیستمهای پایپینگ، ابتدا باید نوع استرینر مناسب برای سیستم خود را مشخص کنید. سپس، میتوانید برای دریافت کاتالوگ فنی محصولات پتروآرتان یا دریافت مشاوره فنی جهت انتخاب محصول نهایی با ما تماس بگیرید. پترو آرتان، انواع مختلفی از استرینرهای پایپینگ را تولید می کند، از جمله استرینرهای فولادی، استرینرهای استرینر های نوع T و نوع Y و…
قبل از خرید انواع استرینر، بهتر است ابتدا با مشاوره کارشناسان فنی و مهندسی مشورت کنید تا استرینر یا صافی مناسب برای نیازهای شما انتخاب و خریداری شود.
helpfull.
استرینرها از تجهیزات ضروری خطوط لوله در صنایع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز هستند. این تجهیز با جداسازی ذرات جامد با اندازه بزرگتر از قطر مجاز ذرات در خط لوله، از آسیب دیدن تجهیزات حساس پاییندستی مثل پمپ و کمپرسور جلوگیری میکند.
کاربرد های استرینر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی چیست
استرینرها از تجهیزات ضروری خطوط لوله در صنایع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز هستند. این تجهیز با جداسازی ذرات جامد با اندازه بزرگتر از قطر مجاز ذرات در خط لوله، از آسیب دیدن تجهیزات حساس پاییندستی مثل پمپ و کمپرسور جلوگیری میکند. شرکت پتروآرتان پارت یکی از بزرگترین تولید کنندگان انواع استرینر برای صنایع نفت و گاز پتروشیمی در ایران می باشد.
با سلام
شرکت شما چه نوع و مدل هایی از استرینر رو تولید میکنه
استرینرهای تولیدی شرکت پترو آرتان پارت در چهار نوع کلی وای شکل (Y type)، سبدی (Basket type)، تی شکل (T type) و مخروطی(Conical) طبقه بندی شده و دستهبندیهای دیگر زیر مجموعه این چهار نوع هستند.